“BEN, BİZ, ÖTEKİ” GENÇLİK VE STK ÇALIŞTAYLARI RAPORU

“Ben, Biz, Öteki” Gençlik Çalıştayı Raporu

Toplumsal Barış ve Ötekileştirme

AYSİT toplumsal uzlaşıyı tehdit eden bütün ayrıştırıcı söylem düzenekleri karşısında kamusal vicdana ve toplumsal sağduyuya bir çağrı olarak başlattığı “Ben, Biz ve Öteki” paneller ve çalıştay dizisinin ilkini, 14 Mayıs 2022’de, Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. İkinci panel ise KADEM Bursa Temsilciliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 22 Ekim 2022’de Bursa’da yapıldı. AYSİT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Serpil Balat’ın açılış konuşması ile başlayan paneller, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muharrem Kılıç’ın sunumu ile devam etti. İlk panelde Prof Dr. Şaban Ali Düzgün, Doç. Dr. Yaylagül Ceran Karataş ve Prof. Dr. Mehmet Hacısalihoğlu; ikinci panelde ise Prof. Dr. Alev Erkilet, Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün ve Doç. Dr. Enis Doko gibi değerli akademisyenlerin panelist olduğu oturumların moderatörlüğünü, Hazar Derneğinin Kurucu ve Onursal Başkanı ve Aile ve Sosyal Araştırmalar Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Kerimoğlu yürüttü.

Çalıştaya katılan STK’lar:

AKADDER (Anadolu ve Kadın Derneği), ASAP (Aile ve Sosyal Araştırmalar Platfornu), AYDOST-DER (Aydost Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği), EVKAD (Ev Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği), Dar-ül Faide (Fayda Evi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği), Gönül-Der (Gönüllü İnsani Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği),HÜRDER (Hürriyet Eğitim ve Kültür Derneği), Mutlu Yuva Derneği, Öncüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Rahmet İnsani Yardım Derneği, Süreyya Der (Süreyya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği.

AYSİT Toplumsal Barış Çalıştayları Raporu 4’2’24